RSS

Участвайте с идея за горска детска градина,  създайте родителска инициатива или просто се включете в дискусията с идеи и препоръки.

Публикации в категория ‘Еко възпитание’

май 14th, 2012 - 21:04 § в Еко възпитание

Игри на открито

Игри за деца над 4 г.

Очертаване на тялото с камъчета или пръчки

Едно от децата ляга на земята, а другите поставят до тялото му пръчки или камъчета, така че да се получат контурите му. След това детето се изправя и всички наблюдават неговия отпечатък. Може да се сравнят няколко контури или друго дете да легне в направения отпечатък и да каже, дали се чувства удобно, дали му е тясно или широко.

Горски пирати

На определено пространство в гората се скриват частите на пиратска карта, нарисувана върху бяла хартия. Когато всички парчета бъдат открити, децата съединяват картата и се ориентират по нея до пиратското съкровище.

Откриване на нетипичен предмет

На определено пространство в гората се поставят предмети, които не са типични за гората (четка за зъби, плюшено мече, количка). Децата се разделят на отбори (ако участват и по-малки деца) и започват да търсят предметите. След като ги намерят, обсъждат защо тези предмети не са типични за гората. (oще…)

март 20th, 2010 - 14:37 § в Еко възпитание

Екологично възпитание в детската градина

Следва статия, която описва успехите на учител в детска градина при опита му да въведе екологично възпитание в своята група.
Авторът й е Теменужка Атанасова, а детската градина – ЦДГ-7 Пролет, гр. Добрич. (oще…)